Corona-ervaring: “Ik mis het om samen met vrienden iets leuks te doen”

Privéfoto

“Op school is er dit jaar veel veranderd. Zeker aan het begin van de coronacrisis, toen de school een tijd helemaal dicht was. We kregen online lessen. Dat ging op zich wel, maar het was niet ideaal. Als je internetverbinding even wat slechter was, kon je meteen de les niet meer volgen.

Het was ook veel minder gezellig, ik miste mijn klasgenoten. En ik miste de praktische lessen. Op het Corbulo college hebben we veel praktijk, bijvoorbeeld aan auto’s sleutelen en meubels ontwerpen en in elkaar zetten. Ik wil later modeontwerper worden, of houten bedden gaan maken. De praktijkvakken vind ik dan ook het allerleukst. Maar daar had ik thuis de materialen niet voor.

Sinds het begin van dit schooljaar mochten we weer naar school. Natuurlijk waren er wel eens dagen dat ik eigenlijk geen zin had, wie heeft dat niet. Maar meestal vond ik het erg fijn dat ik weer naar school mocht. We moesten wel overal rekening mee houden. Vaak moesten we een mondkapje op, we moesten afstand houden van de docenten, handen desinfecteren en buiten mochten we niet met een groepje leerlingen bij elkaar staan.

Dat laatste vond ik wel lastig. We gingen nog wel eens met een groepje naar een museum waar je zelf van alles kunt doen en ontdekken of we spraken met meerdere vrienden af bij iemand thuis. Maar dat gaat nu natuurlijk niet.

Ik mis het, maar tegelijkertijd vind ik het wel belangrijk om voorzichtig te zijn. Zodat alles hopelijk snel weer normaal wordt en ik weer met mijn vrienden kan afspreken en leuke dingen kan gaan doen.“

Kayziah Peters

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen