Corona-ervaring: “Ik haal mijn plezier nu uit boeken en documentaires”

“Spontaan naar de supermarkt of naar een koffie- of theehuis gaan, dat mis ik het meest. Ik ben 77 jaar en hartpatiënt, dus ik val binnen de kwetsbare doelgroep. Ik ben daarom heel erg voorzichtig.

Mijn vrouw doet bijvoorbeeld alle boodschappen. Daardoor maak ik mij wel extra zorgen om het risico dat zij loopt. En als ik lichamelijk iets mankeer, zou ik voorheen meteen naar de huisarts zijn gegaan. Nu wacht ik eerst af of de klachten verergeren. Al loop ik daardoor natuurlijk weer andere gezondheidsrisico’s.

Om deze periode toch door te komen, kijk ik veel documentaires op televisie. En ik lees veel. Ik heb ontdekt dat er in de minibiebs nog best goede boeken staan. Daarom heb ik voor mezelf een fietsroute bedacht langs verschillende minibiebs in de gemeente. Uit de ene bieb leen ik één of twee boeken. Zodra ik deze uit heb, breng ik die naar een andere minibieb terug, om daar vervolgens nieuwe boeken mee te nemen. Zo heb ik voldoende afwisseling, en hebben buurtbewoners ook steeds een wisselend aanbod in de minibieb in hun buurt.

Bovendien ben ik dan meteen lekker buiten. Want wandelen en fietsen doet mij goed, zeker in deze uitdagende periode.”

Rob Hoeve

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen