"Crisis brengt gemis, maar ook rust en ruimte voor nieuwe projecten"

Foto: Esther Fotografeert

“Naar werk, sport, afspreken met familie en vrienden. Normaal gesproken ben ik de hele dag heen en weer aan het vliegen. Maar sinds het uitbreken van de coronacrisis is dat ineens een stuk minder.

Ik mis het wel hoor, bijvoorbeeld om gewoon even voor de gezelligheid langs het tuincentrum te gaan. Maar ik merk ook dat ik op een bepaalde manier meer rust heb. Daardoor heb ik meer tijd om andere nieuwe dingen op te pakken. Bijvoorbeeld voor een idee dat ik opdeed tijdens een huifkartocht in Drenthe. Langs de weg zag ik allemaal vogelhuisjes hangen. Heel gezellig. Dat zou ook heel goed in Stompwijk passen, dacht ik. Daarom heb er met financiële ondersteuning van Vlietwensen, het Van Ravesteyn Fonds en Fonds 1818 een project van gemaakt.

Als de voorschriften het toelaten, komen er elke week vier mensen bij elkaar in het Dorpspunt om onder begeleiding van creatieve duizendpoot Elly de Waal vogelhuisjes te beschilderen, waardoor ze prachtig worden. Steeds zijn het nieuwe deelnemers. Moeders met dochters, vriendinnen, een bestaand kaartclubje, maar bijvoorbeeld ook mensen die hun nieuwe buren meenemen. Zo kunnen we in deze nare, maar ook uitdagende periode toch bezig blijven, anderen ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen.

Samen met de afdeling Stadsbeheer hangen we de eerste 25 vogelhuisjes ergens in Stompwijk op. Degene die het huisje heeft beschilderd mag kiezen waar het komt te hangen. Eén van de deelnemers wil het vogelhuisje bijvoorbeeld graag laten ophangen bij de school van haar kleinkind. Dat mag, zo lang het maar zichtbaar is vanaf de openbare weg. Want we willen wel dat iedereen ervan kan genieten. Ik denk namelijk dat je al vrolijk wordt door alleen al naar de fleurige huisjes te kijken. En dat is toch wat iedereen nu hard nodig heeft?”  

Petra Oliehoek - van Es

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen