Weinig te besteden?

Wilt u duurzamer wonen, maar heeft u weinig te besteden? Of heeft u problemen met het betalen van de energierekening? Bekijk hieronder op welke manier de gemeente u hierbij kan ondersteunen en wat u nĂș al zelf kunt doen.

Energietoeslag lage inkomens

Kijk of u in aanmerking komt voor de eenmalige energietoeslag lage inkomens op onze webpagina: Eenmalige energietoeslag lage inkomens

Gratis energiebespaartips

U kunt ook zelf aan de slag om uw energierekening te verlagen. Lees de gratis energiebespaartips die u direct kunt toepassen in uw woning op onze webpagina: Energiebespaartips

Besparingstips

Energiehulp

De gemeente geeft energiehulp aan huishoudens die hiervoor in aanmerking komen. Dit houdt de gemeente zelf in de gaten, u kunt zich hiervoor niet zelf aanmelden. Er komt een specialist bij u thuis die u helpt met de installatie van simpele energie besparende oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van spaarlampen of radiatorfolie. 

Subsidies en leningen

Zowel de gemeente als het Rijk geven subsidies en leningen om uw woning te verduurzamen. Bij subsidies krijgt u de kosten van het duurzamer maken van uw woning deels terugbetaald. Let op:  geld dat u krijgt bij een lening moet u volledig terugbetalen.

Welke subsidies en leningen er voor u beschikbaar zijn leest u op de webpagina: Energiesubsidiewijzer

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen