Essesteijn

In 2025 begint de gemeente met het aardgasvrij maken van de wijk Essesteijn. Als we in uw wijk beginnen krijgt u hierover thuis een brief.

Proces

In 2025 begint de gemeente het proces om tot een aardgasvrije buurt te komen. Samen met bewoners en andere belanghebbenden zoeken we naar het beste alternatief voor aardgas. Binnen twee jaar vanaf de start in uw wijk komt er een plan. Dit noemen we een wijkuitvoeringsplan. Hierin staat wat voor techniek er komt in de wijk, wat het gaat kosten, wie het organiseert, hoe iedereen betrokken wordt en wanneer de hele wijk daadwerkelijke aardgasvrij wordt.

Nadat het plan is goedgekeurd door de gemeenteraad starten we met de uitvoering daarvan. De uitvoering van dit plan duurt naar verwachting 8 jaar. 

Techniek

Het is nog niet zeker welke techniek als alternatief voor aardgas in uw wijk komt. De gemeente onderzoekt samen met u wat de beste opties hiervoor zijn.

In de wijk staan veel flats. Daar is een gezamenlijke oplossing zoals een warmtenet mogelijk een goede oplossing. We onderzoeken of dit echt zo is en vergelijken verschillende oplossingen.

Voor de rijtjeshuizen ligt het niet voor de hand om een warmtenet aan te leggen. Het is lastig om in dit deel van de wijk de straten volledig open te breken voor de aanleg van zo’n warmtenet. 

Wat dit voor u betekent

Dit hangt af van of u een huurhuis, koophuis of koopappartement heeft. Voor bedrijven en instellingen in de wijk is hieronder pagina gemaakt.

    Telefoon 14 070

    Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
    Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

     
    Cookie-instellingen