Aardgasvrij start tussen 2040 en 2050

Hiernaast ziet u welke wijken en buurten er vanaf 2040 aardgasvrij worden gemaakt. Samen met bewoners en andere belanghebbenden zoeken we naar het beste alternatief voor aardgas. Binnen twee jaar vanaf de start in uw wijk komt er een plan. Dit noemen we een wijkuitvoeringsplan. Hierin staat wat voor techniek er komt in de wijk, wat het gaat kosten, wie het organiseert, hoe iedereen betrokken wordt en wanneer de hele wijk daadwerkelijke aardgasvrij wordt.

Nadat het plan is goedgekeurd door de gemeenteraad starten we met de uitvoering daarvan. De uitvoering van dit plan duurt naar verwachting 8 jaar. 

Techniek

Het is nog niet zeker welke techniek als alternatief voor aardgas in uw wijk komt. De gemeente onderzoekt wat de beste opties zijn als alternatief voor aardgas. Daarbij kijken we naar de haalbaarheid en de financiële gevolgen van verschillende opties. Uiteindelijk maken we samen met de huiseigenaren een keuze.

Wat dit voor u betekent

Dit hangt af van of u een huurhuis, koophuis of koopappartement heeft. Voor bedrijven en instellingen in de wijk is een aparte pagina gemaakt.

    Telefoon 14 070

    Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
    Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

     
    Cookie-instellingen