Gemeenteraad stemt in met voorstel moderne bibliotheek

06-10-2021

De gemeenteraad heeft op 6 oktober 2021 ingestemd met het plan voor de bibliotheek van de toekomst. Een moderne bibliotheek met een vestiging in Leidschendam, Stompwijk én Voorburg.

Een bibliotheek waar iedereen zich welkom voelt om een boek te lenen, te studeren of te werken of ontmoeten. En waar meer ruimte komt voor ontspanning, horeca, een belevingswereld waar kinderen kunnen spelen en ontdekken en studiefaciliteiten voor jongeren. Dit plan is tot stand gekomen dankzij de ideeën en wensen die veel inwoners met de gemeente en de bibliotheek hebben gedeeld.

Hoe nu verder?
De bibliotheek in Leidschendam verhuist naar het Fluitpolderplein 12. Dit pand moet eerst grondig verbouwd worden. Hiervoor wordt de komende maanden een plan gemaakt, dat ook weer aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. De verbouwing moet in 2023 klaar zijn.

De komende maanden wordt ook onderzocht of het haalbaar is om de bibliotheek in Voorburg samen te laten gaan met een theater en eventueel andere sociale organisaties. Dit zou moeten gebeuren in nieuwbouw aan het Koningin Julianaplein, tegelijk met het opknappen van winkelcentrum Julianabaan. Omdat het enkele jaren zal duren voor zo’n nieuw gebouw er staat, wordt in de tussentijd de huidige bibliotheek in Voorburg opgeknapt. Deze werkzaamheden beginnen zo snel mogelijk.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen