Veel mooie ideeën van kinderen voor de bibliotheek!

09-12-2020

Hoe ziet jouw bibliotheek van de toekomst er uit? Wat zou je er willen doen? Die vraag hebben we voorgelegd aan kinderen van 4 en tot en met 18 jaar. Zij konden hun ideeën tekenen of opschrijven in een verhaal of gedicht. Dit leverde heel verschillende, maar allemaal even mooie reacties op.

Een glijbaan, een voorleescomputer, een moppenhoek, als het aan kinderen ligt, heeft de bibliotheek van de toekomst het allemaal. Of wat dacht je van een kamer waar je met behulp van een VR-bril letterlijk een verhaal binnen kunt stappen? Maar bovenal willen de kinderen in de bibliotheek lezen, leren en spelen.

Onder alle inzendingen is een iPad verloot. Gerard Hendriks, directeur van de bibliotheek aan de Vliet, hebben deze inmiddels overhandigd aan de winnaar: Majus (10). Majus lichtte ook nog persoonlijk zijn wensen toe: een bibliotheek met ruimtes waar verschillende dingen te doen zijn. Een plek om rustig te lezen maar ook een plek om lekker actief en bezig te zijn.

Alle ingezonden ideeën worden meegewogen bij het maken van een voorstel dat wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 een beslissing over de toekomst van de bibliotheek.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen