Cultuurvisie: Een rijk cultureel leven voor iedereen

11-07-2024

Iedereen in Leidschendam-Voorburg moet kunnen genieten van het rijke culturele leven in de gemeente. Dat is de ambitie die via de nieuwe cultuurvisie aan de gemeenteraad is voorgelegd.

Het college wil activiteiten dichter bij de inwoners brengen, door bekendheid te vergroten en (financiële) drempels weg te nemen. Met daarbij speciale aandacht voor een culturele basis voor de jeugd.

Wethouder Marcel Belt: “Kunst, cultuur en erfgoed hebben grote waarde voor iedereen. Het verbindt onze historie met de talenten van nu en hun toekomstdromen. Het is leerzaam, daagt uit om jezelf en je talenten te ontwikkelen en het zorgt voor plezier. Zowel voor mensen die beeldende kunst, muziek, schrijfkunst of dans- of toneelvoorstellingen maken, als voor degenen die er als toeschouwer van genieten. Daarom vinden wij het belangrijk om culturele activiteiten en ons erfgoed te behouden en voor al onze inwoners toegankelijk te maken. En dat de jeugd een culturele basis krijgt.” 

De cultuurvisie is voorgelegd aan de gemeenteraad. Als zij hiermee akkoord gaat, wordt de visie na de zomer uitgewerkt tot een uitvoeringsprogramma met daarin concrete acties. Een eerste concept is met het voorstel meegestuurd aan de gemeenteraad.

Lees meer in de cultuurvisie

Afbeeldingen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen