Workshop 'Natuurlijk Groen: tips voor tuin en balkon'

382 keer bekeken

De workshop zit vol, u kunt zich helaas niet meer aanmelden.

Maak van uw tuin of balkon een groen paradijs vol leven! Fladderende vlinders, een plek voor bijen en hommels, zingende vogels en kleurrijke bloemen; wie wil dat niet? Een natuurlijke tuin of een groen balkon is niet alleen prachtig voor uzelf, het is ook goed voor al het leven om ons heen.

En dat is hard nodig, want het aantal bijen en andere ‘bestuivers’ neemt snel af in ons land. Doet u mee met de workshop 'Natuurlijk Groen: tips voor tuin en balkon' op 1 juni? Dan komt u meer te weten over biodiversiteit en hoe u aan de slag kunt met het groen(er) maken van uw tuin of balkon.

De workshop is voor alle inwoners uit Leidschendam, Stompwijk en Voorburg die aan de slag willen met een groene(re) tuin of balkon. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers. De workshop zit momenteel vol, u kunt zich niet meer aanmelden.

Workshop 1 juni

Tijdens de workshop legt Willemien Pieters, imker en ambassadeur biodiversiteit, uit waarom meer groen in onze omgeving belangrijk is en wat u daar zelf aan kunt doen.

  • U krijgt handige tips die u thuis makkelijk kunt toepassen, zelfs als u geen groene vingers heeft! 
  • U gaat aan de slag met het maken van zaadbommen: een pakketje van klei/aarde met zaadjes van inheemse bloemen (bloemen die hier van nature voorkomen)
  • Ook krijgt u een inheems plantje mee dat besjes krijgt waar vogels op afkomen
  • Met de zaadbommen en het plantje kunt u meteen aan de slag om van uw tuin of balkon een groen paradijs vol leven te maken

Bij goed weer eindigt de workshop met een wandeling door het nabijgelegen park. Willemien laat u daar zien hoe u ontdekt welke planten, bloemen, vlinders en insecten daar leven.

Over Willemien Pieters

Willemien (35) is imker, valkenier, dierenartsassistent én ambassadeur biodiversiteit. Ze geeft regelmatig workshops om mensen bewust te maken van het belang van de natuur en zijn biodiversiteit. “Dankzij verschillende soorten planten en dieren blijft de natuur in evenwicht en kan deze beter tegen een stootje. Daardoor is de natuur, dus onze leefomgeving, beter bestand tegen het veranderende klimaat. Wij kunnen samen echt het verschil maken, voor de natuur én voor onszelf. Ook in onze tuin of op ons balkon.”

Afbeeldingen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen