NK Tegelwippen

842 keer bekeken

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 doet Leidschendam-Voorburg mee met het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels in z’n voor-, achter- of geveltuin te vervangen door planten of ander groen.

Dat is goed voor de natuur, zorgt voor minder wateroverlast bij extreme regenval en voor betere verkoeling op warme dagen. Doe ook mee! En uw oude tegels? Die haalt onze TegelTaxi tot en met eind oktober 2024 gratis bij u op, makkelijk toch? Bestel de TegelTaxi.

Maak kans op een prijs

Het NK Tegelwippen is een wedstrijd waarin heel Nederland tegels vervangt door groen. De gemeente waarin de meeste tegels worden gewipt, wint. Vul uw gewipte tegels daarom in op de website van het NK Tegelwippen. Zo worden ze opgeteld bij de Tegelteller van onze gemeente. Ook u als tegelwipper maakt kans op mooie prijzen! Op de website van het NK Tegelwippen leest u daarover meer informatie.

Waarom tegels wippen?

We willen zoveel mogelijk stenen vervangen door groene (gevel)tuinen. Bomen en planten vangen water op tijdens extreme regenbuien en voeren dat geleidelijk af in de bodem. Dat betekent minder kans op wateroverlast op straat. Bovendien zorgen bomen en planten voor een beetje verkoeling tijdens hete zomerdagen door water te verdampen, en voor schaduw. Daarnaast is meer groen goed voor onder andere de bijen en vlinders. Kortom: een klein beetje groen, kan heel veel doen. Tegels eruit en planten erin dus!

Wat kunt u doen?

 

Afbeeldingen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen