Breng leven in uw tuin

109 keer bekeken

Creëer een groen paradijs vol leven in uw voor- of achtertuin! Zingende vogels, mooie vlinders, een plek voor bijen en hommels en een egeltje dat rondscharrelt: met een paar simpele ideeën komt u al een heel eind. Wij helpen u graag op weg!

Waarom een natuurlijke tuin?

Een natuurlijke tuin is prachtig voor uzelf en het draagt bij aan de biodiversiteit. Onder biodiversiteit verstaan we alle verschillende soorten leven en leefgebieden die we op aarde hebben. Het is nodig dat daar afwisseling in zit. Dat we bijvoorbeeld niet alleen maar duiven hebben, maar ook grutto’s. En niet alleen maar gras, maar ook struiken waar dieren kunnen schuilen en nestelen. Dankzij de verschillende soorten blijft de natuur in evenwicht en kan beter tegen een stootje. Daardoor is de natuur (en daarmee onze leefomgeving) beter bestand tegen het veranderende klimaat.

Aan de slag!

Een natuurlijke tuin maken hoeft niet moeilijk te zijn. Een klein waterelement doet wonderen. Het zorgt al snel voor libellen in de tuin en is een drinkplek voor vogels. Blaadjes mag u gerust laten liggen om rommelige hoekjes te creëren: dat zijn ideale schuilplekken voor egels. Denk eens aan planten waar dieren van kunnen eten, een paar inheemse (uit Nederland) wilde bloemen in de volle grond of in een (grote) plantenbak, of een vijver voor padden en libellen.

Tips

Afbeeldingen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen