Leg een gevel- of boomtuintje aan

2375 keer bekeken

Wilt u meer kleur en groen rondom uw woning of in uw straat? Denk dan eens aan een gevel- of boom¬tuintje. Die maken uw buurt mooier en gezelliger. De planten en bloemen zijn ook nog eens goed voor insecten, vogels en andere dieren. Plus ze vangen regenwater op en zorgen voor een beetje verkoeling.

Geveltuintje

Geveltuintjes zijn kleine tuintjes tegen de gevel van een woning of een flatgebouw, vaak aan de straat­kant. U maakt een geveltuin door een paar stoep­tegels te verwijderen en er plantjes in te plaatsen die u zelf verzorgt. Meld uw geveltuin wel eerst bij ons aan, zodat wij daar bij het onderhoud van uw wijk rekening mee kunnen houden.

Boomtuintje

De grond rondom een gemeentelijke boom kunt u beplanten met bijvoorbeeld kleurige bloemen. Zo’n boomtuintje is een leuke manier om de straat meer kleur te geven en groener te maken. U kunt een boomtuintje zelf of samen met uw buren aanleggen en onderhou­den. Vraag hiervoor wel eerst toestemming bij ons aan.

Gemeentelijk groen adopteren

U kunt ook gemeentelijk groen adopteren en zelf onderhouden. De grond en de beplanting blijven toegankelijk en eigendom van de gemeente. 

Wat kunt u zelf doen

 

Afbeeldingen

Telefoon 14 070

Maandag tot en met donderdag  8:30 - 17:00 uur
Vrijdag                                        8:30 - 16:00 uur

 
Cookie-instellingen